Családállítás

"A megszokás akadályozza a rálátást az újra, de aki vállalja a kockázatot, az új látása kiszabadítja a múlt fogságából és mentesíti a múltba sodródás következményeitől." 
(Bert Hellinger)

Családállítás hatásai az életünkre

A Családállítás módszere segít az életünk különböző területein kialakult problémák gyökereinek feltárásában és megszüntetésében. Szüleinkkel, gyermekeinkkel - gyermekvállalással kapcsolatos problémák, párkapcsolati nehézségek, önértékelési kérdések megoldásában nyújt segítséget. Az oldás a Hellinger által felismert morfogenetikus térben történik, ahol a szülő családunk vagy a felső generációink rendszerében keressük meg a problémák gyökereit.
Jelenleg csak EGYÉNI családállításra van lehetőség jelentkezni!

Mi történik a programon?

Az egyéni állításon két résztvevő van jelen, az állítást vezető és maga az állító. Az állító elmondja, hogy milyen témával szeretne dolgozni, majd a család felállítása következik a morfogenetikus mezőbe állított bábuk vagy papírlapok segítségével. 

Az állítás hatékonysága ugyanolyan mértékű, mintha élő emberekkel, csoportban csinálnánk az állítást. Hátránya, hogy esetlegesen kevesebb érzelmet élhet meg az állító, de a papírlapokra állva, vagy a babukat érintve hasonlóképpen érezhetőek az érzések és ugyanúgy kirajzolódik a történet és a probléma gyökere mint a csoportos állítás alkalmával. 

Előnye viszont, hogy lehetőség nyílik részletesebben beszélni a nehézségekről és a saját érzésekről melyek segítik a probléma megoldását.

Kinek ajánlott?

  • Önértékelési problémák esetén (önbizalomhiány, bizonytalanság,magány, egyedül nem vagyok elég/elég jó,egyedül nem vagyok egész érzése),
  • Párkapcsolati problémák esetén,
  • Szülőkkel vagy testvérekkel való kapcsolati zavar esetén,
  • Még fel nem dolgozott gyermekkori sérelmek esetén,(bántalmazás, megszégyenítés, túlzott elvárások, elhanyagoltság a szülők részéről)
  • Saját gyermekkel való problémák esetén,
  • Gyermekvállalással kapcsolatos nehézségek esetén, (félelem a gyermekvállalástól, félelem a szüléstől, gyerektelenség, termékenységi problémák)
  • Gyermek vagy magzat elveszítésével, abortusszal kapcsolatos fel nem dolgozott kérdések esetén,
  • Munkában, hivatásban való sikertelenség érzés, kollégákkal kapcsolatos feszültségek esetén,
  • Különböző testi tünetek: alvászavar, torokszorítás, derékfájás stb. esetén ajánlott a program.

Díjszabás: 10.000 Ft / alkalom

Időtartam: 90 perc / alkalom

Jelentkezés

Családállítás története

Bert Hellinger, német terapeuta nevéhez fűződik a családállítás módszere. Ő maga azt állítja, hogy nem ő találta fel a módszert, hanem csak felismerte a működését. Felismerte, hogy létezik egy közös családi lélek, egy olyan családi energiamező, amely meghatározóan irányítja a családtagok életét.

A családi lélekben /mezőben szigorú törvények uralkodnak, s ha ezek megsérülnek, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. Felborul a családi rend, és olyan érzéseket cipelünk miatta, melyek gyökerei sokszor nem a saját élettörténetünkben vannak, hanem sokkal korábban, valamelyik felső generációban.

A családi egyensúly megkezdi a kiegyenlítést, vagyis működésbe lép a rendszer-lelkiismeret, például úgy, hogy az illető elkezd érthető és megmagyarázható ok nélkül rosszul élni, vagy valamilyen testi-lelki tünetet mutatni, mert együtt érez egy olyan felmenőjével, akit olyan trauma ért, ami nem került feldolgozásra, s emiatt ő sem mer boldogabb életet élni.

Nehéz sorshelyzeteink, problémáink tudatalattinkban rejtező gyökerei tehát a családunk történetéből olvashatóak ki a módszer segítségével.

A meg nem született gyermek

"The Child Who Was Never Born" Martin Hudáčeka
"The Child Who Was Never Born" Martin Hudáčeka

Aki voltmár családállításon tudja, hogy a meg nem született gyermek hiányának milyen hatásai vannak a családi energetikára és a családtagok életére. Bert Hellinger szerint - aki a Hellinger féle családállítás módszerének megalkotója - minden megfogant életnek helye van a családi rendszerünkben, akkor is ha nem születtek meg ezek a babák, hanem még az anyaméhben véget ért az életük. (elvetéltek, vagy elabortálták őket) Ha nem veszünk tudomást, ezekről a gyerekekről, nem ismerjük el, hogy léteztek, illetve nem gyászoljuk meg őket, úgy ahogyan egy megszületett babával tennénk, akkor magunkban hordozzuk ennek a tagadásnak a fájdalmát, ami rengeteg problémánknak a gyökere lehet. A kép egy gyönyörű illusztráció az anyáról, aki szenved a meg nem született gyermeke hiányától, lelkiismeret furdalása van és össze van törve. A gyermek viszont szeretettel közeledik hozzá,megsimogatja, jelezve, hogy nem kell szenvednie, ő nem haragszik, jól érzi magát, és csak arra vágyik, hogy szeressék őt is.