Magzatkori stresszoldás


Talán sohasem gondoltad volna...


Életed első, születés előtti tapasztalatai mind ott élnek benned, mélyen a sejtjeid legmélyén...meghatározzák az egész életedet, irányítják az érzéseidet, cselekedeteidet nap mint nap.

_________

Te milyen emlékeket őrzöl a sejtjeid mélyén?

MAGZATKORI STRESSZOLDÁS módszere a testi emlékezetet szólítja meg. Azokat a tapasztalatokat, melyek a magzati létben értek téged és sejt szinten kódolódtak a testedben.
Betekintést enged azokba a folyamatokba, melyeken keresztül mentél, és ennek hatására megérted, hogy milyen események hatnak rád a mai napig, ebből az időszakból.


Például, ha a magzati fejlődésed közben az édesapád elköltözött, vagy nem vártak téged, más neműnek vártak (stb), akkor azt belül megélted te is és hatással volt a fejlődésedre, ami miatt most felnőttként bizonyos helyzetekben másképpen reagálsz, mint ami számodra előnyös lenne. Önbizalomhiánytól, párkapcsolati problémáktól szenvedhetsz, lehet, hogy nem tudod megélni teljességében a nőiességedet/férfiasságodat, bizonytalanság, önértékelési problémák akadályozhatják az életedet.


Ahogy végigmegyünk ezeken a berögzült eseményeken, kitisztítható a mostani életedre gyakorolt hatásuk, miután azt fogod tenni ami számodra a legelőnyösebb és nem azt amit ezek a programok idéznek elő.

HOGYAN TÖRTÉNIK A KEZELÉS?

Kezelés közben a környezetet felidézi az anyaméh hangulatát: félhomályban, szívdobogást hallgatva történik, mely a lábfej különböző pontjainak érintéséből áll. E reflex zónák érintése ellazítja a gerincet, ami jobb vérkeringést eredményez és oldja az izomfeszültségeket és adott pontokhoz köthető születés előtti emlékeket.


A páciens egyfajta meditatív állapotba kerül, lebeg, élvezi az érintést. Néha testi érzetek jelennek meg, valamikor érzelmek válnak hangsúlyosabbá, s az is előfordul, hogy magzatkori élmények hatását újra éli, és sírni, hánykolódni kezd. Néha pedig békés alvás következik be, ahogy a test ellazul és oldódnak a feszültség érzések.
A kezelés után lehetőség van a saját élményekről, a magzati létben megélt tapasztalatok következményeiről, összefüggéseiről beszélni, melyek segítik az oldódási folyamatokat.

Díjszabás: 10.000 Ft / alkalom

Időtartam: 90 perc / alkalom

Jelentkezem

Neked melyik a legelső emléked?

Az anya és a magzat teljes egységben létezik a várandósság alatt. Ami azt jelenti, hogy a baba pontosan átél minden testi - lelki történést, ami az anyával történik. Az anya stressz-hormonjai az ő vérkeringésébe is bekerülnek, tehát érzékeli, ha az anya feszült, és ő is azzá válik. Sőt, folyamatos feszültség hatására az anyai szervezet kevesebb oxigént és vért tud továbbítani a baba felé, mert stressz hatására az izmokba préselődik a vér ("üss vagy fuss reakció"), és a zsigeri területek ellátottsága - ahol a baba van - csökken, így ő rögtön első kézből értesül a stresszhelyzetről.
Ezen kívül a magzat igen jó hallási képességgel rendelkezik, tehát jól hallja azt, ami kint történik, s érzékeli a történések érzelmi töltöttségét is mivel teljes mértékben az anya lelki állapotára van hangolódva. Ha az anya megijed, ő is összerándul. A baba pontosan tudja, hogy hová fog megszületni, tudja hogyan várták őt, milyen érzelmekkel, milyen gondolatokkal voltak felé, s miket élt át az anya a várandósság alatt.

Ezek a nagyon korai emlékek képezik az életünk első tapasztalatait. S ezek nem tűnnek el nyomtalanul. Habár az agy nem képes emlékezni tudatosan erre az életszakaszra, de a testünk nem felejt. Minden sejtünkben ott vannak ezek az információk és hatással vannak ránk szinte folyamatosan, s olyan helyzetekben is hatnak, amikre sosem gondoltuk volna.Például minden új kihívás (új munkahely, párkapcsolat, költözés), minden VÁLTOZÁS hasonlít egy új MEGSZÜLETÉSHEZ, minden FOLYAMAT a méhen belüli FEJLŐDÉSHEZ, vagyis úgy fogunk hozzáállni ezekhez a helyzetekhez, ahogyan magzatkorunkban megtanultuk: rendszerint félelemmel, pánikkal, behúzódással, dühvel.Az adott kihívás hatására újra aktiválódik a régi történet, és érzelmileg teljesen rávetítődik a jelen élethelyzetre és befolyásolja azt. S felnőttként legtöbbször értetlenül állunk, és nem tudjuk, hogy miért kelt bennünk félelmet egy költözés vagy egy új párkapcsolat.

Emlékszik a testünk a magzatkorban átélt stresszre? - tv2.hu/fem3cafe

A külső behatások sejtszinten tárolódnak és hatással lesznek az egész életünkre. Ezért fontos, hogy minél korábban oldjuk a stresszt, akár már magzati korban - erről beszélt a FEM3 Caféban Horváth Edina prenatális stresszoldó tréner.

Részvétel ellenjavallatai

Drog, alkohol, gyógyszerek, erős nyugtatók vagy bármilyen tudatmódosító szerek hatása alatt nem lehet részt venni a programon. Személyiség zavar, pszichiátriai kezelésben való részvétel, bármilyen rohammal járó megbetegedés (epilepszia, pánikroham, szívbetegség) kizáró ok. Pszichoterápiás kezelésben, egyéb mély trauma oldásban aktuálisan résztvevőknek nem ajánlott. Súlyos betegségekről (pl. szívbetegség, daganatok, keringési problémák, magas vérnyomás, bármilyen szervi megbetegedés), friss műtétekről, várandósságról, rendszeres gyógyszer szedést igénylő megbetegedésről a vendég köteles beszámolni még a program megkezdése előtt!